שפיכה מעוכבת
מצב הגורם תסכול רב לגבר בשל קושי ניכר להגיע לפורקן. המצב יכול להגרם ע"י מחלות סיסטמיות (סוכרת, טרשת נפוצה), תרופות, או בעיה פסיכוגנית, ופעמים רבות מצריך הערכה וטיפול סקסולוגי.
היעדר שפיכה
מצב המאופיין בחוסר יכולת להגיע לשפיכה. יכול להיות ביטוי קיצוני של שפיכה מעוכבת, או הפרעה פסיכוגנית אחרת, יחד עם העדר אורגזמה (פורקן). סיבות נוספות עלולות לכלול ניתוחי אגן, הפרעות הורמונליות, פגיעות עמוד-שדרה, ועוד. יש צורך להבדיל מהפרעה עצבית בהעברת הזרע מהאשכים לשופכה (ראה להלן). כדי להשיג זרע לצרכי פריון, ניתן לבצע גירוי חשמלי (פרוצדורה הנעשית בהרדמה כללית ע"י אלקטרודה רקטלית), או באמצעות דיקור של האשך בהרדמה מקומית או כללית.
שפיכה אחורית
מצב הקיים גם אצל גברים פוריים. אצל כאלה עם בעיית פריון, ההפרעה חמורה יותר. המצב מאופיין בנפח שפיכה נמוך, כאשר חלק מהזרע נדחף אחורנית לתוך השלפוחית, במקום להפלט מהפין. במצב קיצוני, כל הזרע מגיע לשלפוחית (Aspermia). יכול להגרם ע"י פגיעה עצבית בגברים סוכרתיים, פגיעות עמוד-שדרה, תרופות (להגדלה שפירה של הערמונית), וניתוחים (להגדלה שפירה של הערמונית). בחלק לא מבוטל מן המקרים ניתן לטפל באמצעים פשוטים יחסית, אך יש צורך לוודא שהמצב לא קשור לבעייה נוירולוגית אחרת.
הפרעה בהעברת הזרע
מצב שבו למרות ייצור זרע תקין באשכים, קיימת פגיעה עצבית הפוגעת בדחיפתו ובהעברתו מיותרת האשך (אפידידימיס) לצינור הזרע ולשופכה. מצב זה מאובחן לרוב לאחר ניתוחי אגן כ-RPLND (לגידולי אשך), או ניתוחים אגניים של מערכת העיכול (כדוגמת ניתוח ע"ש MILES, או APR, לגידול ברקטום).